Ministrul Agriculturii, despre CRIZA alimentară din 2022: „A început deja!”

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a vorbit pentru prima oară despre o viitoare criză alimentară.

Cea mai mare criza a început deja, a spus Adrian Chesnoiu, referindu-se la industria de panificație și morărit.

„Energia s-a scumpit așa de mult încât a impactat foarte multe domenii de activitate. Evident ca nici agricultura nu va fi ocolită de această criza, din păcate. Fermierii sunt îngrijorați că aceasta criza se va putea extinde pe o perioada lunga’’, a declarat ministrul pentru realitatea.net.

„Industria de panificație și morărit se lovește deja de o criza, pentru că acolo se intersectează 3 factori de risc. Prețul energiei, prețul gazelor și prețul materiilor prime. Toate crescând exponențial, vor afecta pe termen lung prețurile la alimente si panificație”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a susținut de asemenea că este alături de fermieri, dându-le asigurări că lucrurile vor merge către o direcție buna în viitor și speră ca printr-o bună comunicare și gestionare, să depășească o posibilă criză alimentară care se arată la orizont.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole