Ministrul Chesnoiu, discuții MAJORE la nivel European! Ce fermieri români sunt vizați

Pericol major pentru fermierii români dintr-o ramură a sectorului zootehnic! Ministrul Adrian Chesnoiu, împreună cu omologii săi din statele membre ale Uniunii Europene, discută astăzi adoptarea unor măsuri de urgență.

Potrivit unei informări transmise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ministrul Adrian Chesnoiu participă astăzi, 24 mai 2022, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles.

Un punct important de pe ordinea de zi va viza dezbaterile privind răspândirea gripei aviare înalt patogenă și abordarea strategică a dezvoltării vaccinării. În aceste sens, se urmărește identificarea unor soluții referitoare la vaccinare ca instrument complementar măsurilor actuale de prevenire și control al gripei aviare.

Referitor la piețele agricole, Comisia va prezenta oficialilor o informare cu privire la garantarea securității alimentare și consolidarea rezilienței sistemelor alimentare în contextul invadării Ucrainei de către Rusia, iar în urma acesteia miniștrii vor desfășura un schimb de opinii. Principalele preocupări ale miniștrilor agriculturii din UE se referă la materiile prime necesare pentru producția agricolă și prețurile la alimente.

Potrivit MADR, președinția franceză va aduce la cunoștința celor prezenți informații despre cea de a 12-a Conferință ministerială a Organizației Mondiale a Comerțului, care se va desfășura în perioada 12-15 iunie la Geneva, Elveția.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole