Ministrul Chesnoiu, declarație de ULTIMĂ ORĂ privind CRIZA alimentară

Pe fondul discuțiilor din ce în ce mai animate, atât la nivel național, cât și la nivel mondial, privind iminența unei crize alimentare, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu susține că România nu are motive de panică în acest sens.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook, șeful MADR a precizat că în țara noastră nu există premise să avem o criză alimentară.

”Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Este mesajul meu responsabil pentru toți cei care simt nevoia să dezbată problema crizelor și din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta țara noastră.

Desigur, la nivel global se discută de această criză alimentară şi este vorba, în general, de statele care nu-şi pot asigura materiile prime din care se obțin produsele agro-alimentare procesate.

România nu este în această situaţie. Noi reușim an de an, chiar și în cei mai secetoși sau meteo nefavorabili, să obținem un surplus de producție faţă de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală.

Sunt permanent în contact cu fermierii și cu procesatorii din România pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil”, a transmis ministrul Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole