Ministrul Chesnoiu cere măsuri URGENTE de la Bruxelles: ”Sper că UE se va trezi!”

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, cere măsuri imediate din partea Uniunii Europene în ceea ce privește rezolvarea crizei îngrășămintelor. Potrivit declarațiilor făcute de șeful MADR în emisiunea ”Focus în prima linie” la Prima TV, există mai multe măsuri pe care statele europene le pot lua pentru a se asigura că producția de îngrășăminte pe teritoriul european se va relua, astfel încât recoltele din anii următori să nu fie puse în pericol.

”Agricultura din România poate fi afectată prin faptul că nu mai putem produce îngrășăminte la același nivel la care produceam atunci când funcționau fabricile la noi în țară. Eu sper că Uniunea Europeană se va trezi, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, și va înțelege că trebuie dispuse măsuri urgente și imediate pentru a nu cauza perturbări majore în activitatea agricolă a statelor membre ale Uniunii Europene”, a subliniat Adrian Chesnoiu.

Printre soluțiile propuse de ministrul agriculturii se numără suspendarea plății certificatelor de emisii de carbon, precum și facilitarea importului de îngrășăminte din țări terțe.

”Eu am propus la ultimele trei consilii de miniștri, am spus că trebuie să luăm măsuri rapide, putem suspenda plata certificatelor de emisii de carbon dacă Uniunea Europeană va adopta o astfel de decizie. Trebuie să ne uităm puțin mai larg la facilitarea importului de îngrășăminte din alte state mari producătoare, dar ideal ar fi să reușim să repornim combinatele în Europa, pentru că nu doar România trece prin această situație cu suspendarea activității, ci și Franța, Germania sau Italia. Cine face agricultură știe că dacă nu ai fertilizanți, producția scade. Suntem preocupați să găsim soluții și sunt convins că nu vor întârzia să apară”, a mai spus Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole