20 mai 2022 - 07:27

Ministrul Chesnoiu, apel către fermieri: Depuneți cererile la APIA!

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a efectuat o vizită de lucru în județul Arad, unde a stat de vorbă cu mai mulți fermieri din toate sectoarele de activitate. Șeful MADR i-a îndemnat pe agricultori să acceseze noile scheme de sprijin lansate de Guvern.

”Astăzi am discutat cu fermierii din județul Arad, la invitația colegului Mihai Fifor, despre programele de susținere a agriculturii și i-am încurajat să acceseze cu încredere măsurile pe care le derulăm”, a precizat Chesnoiu în urma întâlnirii cu fermierii.

Printre schemele lansate de MADR se numără ajutorul de stat pentru crescătorii de bovine, porcine și păsări, precum și programul pentru stimularea procesării.

”Zilele trecute am lansat schema de ajutor de stat în valoare de 454 de milioane de lei pentru susținerea crescătorilor de bovine, porcine și păsări, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19. Am făcut apel către fermierii din sectorul zootehnic să depună cererile la APIA pentru accesarea acestei forme de sprijin, pentru a putea beneficia rapid de acest ajutor.

De asemenea, am discutat despre procesarea materiei prime în țară pentru a obține cât mai multe produse românești cu valoare adăugată. Vom acorda 200 de milioane de euro pentru stimularea procesării materiei prime în România, iar dialogul direct cu fermierii este esențial pentru elaborarea actului normativ”, a mai spus Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.