Ministrul Chesnoiu, anunț privind noile măsuri de sprijin pentru fermieri

Fermierii români beneficiază anul acesta de mai multe programe de sprijin noi, lansate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Potrivit ministrului Adrian Chesnoiu, aceste programe vin în ajutorul unor sectoare aflate în dificultate, care se află pe deficit din punct de vedere al balanței comerciale.

”Sunt două programe pe care le lansăm anul acesta, pentru producătorii de cartofi și producătorii de struguri de masă, care vor primi sprijin. Deja sunt actele normative în avizare inter-ministerială și vor primi acest sprijin.

Lansăm pentru prima dată programul de reproducție la porc și pasăre, programe pe care noi le-am făcut în 2019, a contribuit și răposatul Adrian Rădulescu, împreună cu domnul ministru Daea și toată echipa guvernamentală de atunci. Programe de sprijin extraordinare pentru țara noastră, reproducția la porc și pasăre, nu au fost bugetate. Anul acesta am alocat pentru prima oară buget, începem contractarea și implementarea”, a precizat Chesnoiu într-un interviu pentru DC News.

De asemenea, potrivit șefului MADR, începând din 2023, odată cu intrarea în vigoare a noului Plan Național Strategic, se va pune accentul pe procesare și depozitare, pentru a reduce deficitul balanței comerciale.

”Pentru anul viitor avem noul Plan Național Strategic, în care una dintre direcțiile de acțiune a fost procesarea, iar de partea cealaltă depozitarea”, a mai spus Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole