Ministrul Barbu vrea derogare la GAEC 7 și 8, indiferent de decizia Comisiei Europene

Derogarea pentru GAEC 7 și 8 s-a discutat, din nou, în consiliul AgriFish la care a participat și ministrul agriculturii, Florin Barbu, zilele trecute. Se pare, însă, că în continuare nu există un consens în această privință, deși numeroase state susțin derogările, sub o formă sau alta.

Potrivit șefului MADR, România are în vedere ca, chiar și în cazului unui răspuns negativ din partea Comisiei Europene, să își asume derogarea la GAEC 7 și 8 printr-un act normativ intern. Barbu susține că țara noastră ar avea și încadrarea juridică pentru a face acest lucru.

”Foarte multe state, inclusiv Germania și Franța, au susținut aceste derogări de la GAEC 7 și 8. Așteptăm răspunsul Comisiei. Am adus argumentele necesare; până la urmă cred că fiecare stat trebuie să ia o decizie cu încadrare juridică și prin acte interne ale țării, prin care să protejeze fermierii.

Așteptăm decizia Comisiei, iar în cazul în care nu va da o decizie Comisia, România beneficiază în continuare de cadrul Ucraina pe o perioadă de 6 luni și cred că voi lua decizia, și voi avea o discuție atât cu premierul, cât și cu doamna ministru de la MAE. Cred că putem iniția un act normativ privind derogarea la GAEC 7 și 8. Vom analiza juridic regulamentul, dar cred că o putem încadra juridic ca stat, ca să dăm această derogare printr-un act normativ”, a precizat Florin Barbu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole