Ministrul Barbu TAIE subvențiile pe cap de animal! REVOLUȚIE pentru crescătorii de oi și vaci

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, vrea să revoluționeze modul în care se acordă subvențiile pentru crescătorii de oi și vaci. Mai precis, șeful MADR plănuiește să nu mai acorde ajutoarele naționale tranzitorii pe cap de animal, ci să le plătească doar pentru animalele femele care sunt păstrate în fermă pentru a crește numărul de animale.

Ministrul agriculturii susține că a discutat deja această problemă cu crescătorii de ovine și de bovine de carne, urmând să aibă o întâlnire pe această temă și cu cei din sectorul vacii de lapte.

”Eu am luat decizia, deja am discutat cu sectorul ovin, am discutat cu sectorul bovin de carne, mai am de discutat cu sectorul bovin de lapte; din anul 2024, ANT-ul nu se va mai da pe cap de oaie. M-am săturat să îmi spună toată lumea că se încasează bani pe crotalii în România. ANT-ul se va da doar pentru mieluțele oprite în fermă pentru a crește efectivul, iar la bovina de carne la fel, vom da doar pentru bovina de carne care este oprită timp de 7 ani, să creștem efectivele în România.

Deci ANT-ul nu se va mai da pe animale, se va da exact pentru materialul femelă care rămâne în fermă. Atunci da, o vacă de carne care este oprită ca junincă pentru o perioadă de 7 ani poate să ia și un ANT de 3.000 de euro, pentru că toți banii care sunt alocați se împart la numărul de juninci care sunt oprite pentru a crește numărul de animale”, a precizat Florin Barbu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole