MINISTRUL AGRICULTURII S-A ÎNTÂLNIT CU APICULTORII. VEZI CE LE-A PROPUS!

26

În perioada 4-5 martie a.c., Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a deplasat în județele Buzău, Vrancea și Iași.

Astfel, sâmbătă, 4 martie, ministrul Petre Daea a participat la Festivalul Național al Apicultorilor, ediția a II-a, organizat de Asociația Apicultorilor Profesioniști Albina Râmniceană, la Râmnicu Sărat (jud. Buzău). În cadrul acestuia, apicultori din toată țara și-au expus produsele precum și echipamente și utilaje specifice și au avut o dezbatere în prezența ministrului și a autorităților locale.

Petre Daea a ascultat problemele ridicate de apicultori și a afirmat că în perioada următoare va fi elaborat un cod de conduită pentru apicultori și agricultori, prin care aceștia să își însușească partea lor de tehnologie și să își asume responsabilitatea. În acest fel, se va crea o legătură între fermieri și apicultori, ceea ce ar însemna că atunci când se realizează tratamente la plante, să se facă numai cu o informare prealabilă corectă și eficientă, pentru a se evita evenimente nedorite.

Totodată, ministrul a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții structurilor subordonate ale MADR (APIA, AFIR, direcțiile agricole ș.a.), în vederea verificării modului în care aceștia sunt organizați și pregătiți pentru a primi cererile de plată pentru anul 2017, dar și pentru a înregistra cererile producătorilor agricoli și fermierilor interesați.

În controalele pe care le-a făcut la centrele locale din Mihăiești, Râmnicu Sărat și Vrancea, ministrul a urmărit modul în care experții MADR își desfășoară activitatea, punând accent pe măsurile de sprijin acordate pentru agricultori, iar pe programul de sprijin pentru cultivatorii de legume în spații protejate, în mod deosebit.

De asemenea, în Târgu Frumos (jud. Iași) ministrul a fost impresionat în special de felul în care sunt organizați legumicultorii, iar în comuna Fitionești (jud. Vrancea), de faptul că tinerii au venit în țară cu schelete metalice modulare din Italia pentru a realiza spații protejate la ei acasă.

Citește și

Cmentariile sunt închise