Ministrul agriculturii, poziție fermă privind INTERZICEREA subvențiilor la animale

O nouă inițiativă cetățenească europeană intitulată ”End The Slaughter Age” („Să ieşim din era sacrificării animalelor” – n.r.) a făcut valuri în ultimele ore. Inițiatorii cer excluderea creşterii animalelor din activităţile eligibile pentru subvenţii agricole și includerea unor alternative pe care le denumesc etice şi ecologice.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, s-a pronunțat în privința acestei solicitări într-o conferință de presă susținută în județul Satu Mare. Șeful MADR a subliniat că nu susține o astfel de inițiativă, iar deciziile de la nivel european trebuie să țină cont de specificul fiecărei țări.

”Am cunoștință de această solicitare pe care au depus-o reprezentanții ONG-ului. De-a lungul vremii au mai fost idei din astea trăsnite; încă din istorie, oamenii au crescut animale pentru a fi consumate. Avem nevoie de proteină animală cum avem nevoie de apă curată, cum avem nevoie de toate celelalte alimente. Evident, nu sunt un susținător. Eu întotdeauna am susținut că trebuie, atunci când luăm decizii la nivel european care se aplică orizontal în toate cele 27 de state, să ne raportăm la specificul fiecărei zone”, a precizat ministrul agriculturii.

Chesnoiu a mai vorbit și despre o schimbare importantă care va avea loc odată cu implementarea noului Plan Național Strategic (PNS) – legarea subvenției pe pășune de încărcătura de animale.

”Punctual, vizavi de scăderea numărului de bovine, în ultimii ani s-au acordat subvenții pentru pășune fără a fi condiționat beneficiarul de a avea încărcătura de animale pe hectar. A crescut suprafața de pășuni eligibile la finanțare și a scăzut vertiginos numărul de animale. Lucrul acesta îl schimbăm în viitoarea programare, iar în PNS legăm obținerea subvenției pe pășune de asigurarea încărcăturii de animale”, a mai explicat ministrul agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole