Ministrul Agriculturii anunță noi plăți APIA pentru bunăstare la BOVINE și OVINE

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, susține că instituția pe care o conduce va implementa, în noul Plan Național Strategic (PNS), plata pentru bunăstarea animalelor și în sectoarele bovin și ovin.

Plățile pentru bunăstarea animalelor sunt acordate în prezent doar pentru crescătorii de porci și păsări, însă acest lucru se va modifica din 2023, când vor fi introduse la plată mai multe sectoare din zootehnie. Anunțul a fost făcut de noul ministru, Adrian Chesnoiu, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea.

”Ca să vedem în realitate unde suntem, putem să ne uităm la Olanda, care este al doilea cel mai mare exportator de produse agroalimentare la nivel global, care produce pe 18.000 de euro plus valoare pe hectar. România produce doar 375 de euro. Asta pentru că politicile publice nu au fost coerente și sprijinul nu a mers către zonele unde România are un potențial fantastic. Schimbăm abordarea în PNS-ul viitor: va fi bunăstare și la bovine, și la ovine, pentru că avem potențial și nu-l folosim.

De partea cealaltă, împreună cu fermierii vom construi programe pentru creșterea vacii de carne și de lapte în România, pentru că avem cu ce să facem treabă, avem fermieri, avem pășuni, avem suprafețe vegetale unde putem să producem furaje, doar ne trebuie direcționare”, a precizat Adrian Chesnoiu în direct la AGRO TV.

Potrivit șefului MADR, draftul pentru PNS trebuie finalizat până la sfârșitul anului, iar angajații din Ministerul Agriculturii nu vor avea zile libere până nu vor finaliza atât PNS-ul, cât și bugetul MADR pentru anul 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole