MINISTRUL AGRICULTURII – MESAJ DUR PENTRU PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS

118

Invitat la o emisiune, Ministrul Agriculturii Petre Daea a vorbit luni despre problema pestei porcine africane.

Cu o lună în urmă, în cadrul aceleași emisiuni, acesta a făcut o declarație nepotrivită comparând sacrificatul porcilor cu Holocaustul. Petre Daea a ținut să își ceară din nou scuze declarând că acest subiect este foarte dureros pentru el, „Am lămurit acest subiect, dar pentru a nu rămâne nicio umbră de îndoială trebuie să știți că este o suferință inimaginabilă pentru mine din cauza greșelii de exprimare pe care am făcut-o! Nu mai vreau să discut despre acest lucru. Vreau să îi mulțumesc doamnei ambasador a Israelului în România care a spus că acest capitol este închis. Și eu l-am închis, dar îl păstrez cu suferință și cu dorința de a se înțelege că a greși este omenește. Aceste greșeli nu sunt intenționate”.

Ministrul a mai avut de transmis un mesaj și Președintelui Klaus Iohannis, dar și tuturor românilor afectați de pesta porcină.

„Le-aș spune ce am făcut, ce înseamnă pesta porcină africană, le-aș spune că nu am stat niciun moment, că nu am privit de la distanță, cu lejeritate, ba dimpotrivă, aș putea demonstra clar ce s-a făcut în fiecare moment în data în care acest ministru al agriculturii, pe care îl aveți astăzi lângă dvs. s-a așezat pe scaunul acesta de mare responsabilitate la nivelul țării, zi de zi, pentru că știam, cunoșteam ce înseamnă acest virus”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a declarat că România s-a apărat de virusul pestei porcine prin măsuri preventive timp de cinci ani și îl contrazice pe președintele Klaus Iohannis care a acuzat că autoritățile au renunțat la măsurile de prevenire în cazul populației. “Nu am renunțat la nimic, în condițiile în care în Ucraina virusul era din 2012, în condițiile în care în Ucraina virusul era la 20 de km de noi”, a mai adăugat Petre Daea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult