Ministrul Agriculturii: Legea refacerii sistemului de irigații din România nu va produce efecte

irimescu_conferintaMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat joi, la Iași, că legea adoptată anul trecut de Parlament care prevede alocarea unor sume de bani pentru refacerea sistemului de irigații din România nu va produce efecte.
Acesta susține că, din lipsă de resurse financiare, Ministerul Finanțelor nu va mai aloca, de anul viitor, fonduri pentru investiții în infrastructura principală de irigații.
‘În afară de fondurile care le-am prevăzut în bugetul pe acest an, în anii viitori nu vom avea niciun fel de ban, pentru că, la momentul adoptării Legii 269, Ministerul Finanțelor nu și-a dat avizul pentru a avea acel miliard. Miliardul este pe hârtie, cu excepția sumei prevăzute pentru acest an’, a afirmat Achim Irimescu.
Potrivit Legii 269/2015 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4 din 25 martie 2015 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, ‘Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub condiția asumării de către Guvern a Strategiei sectorului de irigații, va primi în perioada 2016—2020 suma de 1,015 miliarde euro necesară reabilitării infrastructurii principale de irigații, după cum urmează: în anul 2016, 145 milioane euro, urmând ca în următorii 4 ani fondurile alocate să crească anual cu circa 17%, astfel încât să se atingă plafonul aprobat aferent programului de investiții multianual’. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole