Ministrul Agriculturii, in vizita la ferma lui Dimitrie Musca: ”Asa trebuie sa faca toti marii fermieri”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a vizitat una dintre cele mai performante exploatații agricole din vestul României, Combinatul Agroindustrial Curtici. Situat în județul Arad, Combinatul este condus de Dimitrie Muscă, specialist reputat la nivel național și unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din țară.

În cadrul vizitei, ministrul Oros a văzut ferma de bovine, fabrica de prelucrare a laptelui și de realizare a produselor din lapte, abatorul și laboratorul de analize. Impresionat de cele văzute, șeful MADR a ținut să sublinieze că toți marii fermieri ar trebui să urmeze exemplul fermei din Arad.

”Aici avem un exemplu de mare fermier care face ceea ce trebuie, în sensul că integrează producția. Nu se rezumă doar la producții primare. Domnul Muscă face și producție vegetală de calitate, face performanță, am văzut în culturile domniei sale. Face și zootehnie de mare calitate, atât la vaca de lapte, cât și la vaca de carne. Abatorizează, are propriile magazine de desfacere, crește și aproximativ 50.000 de porci. Deci face ceea ce ar trebui să facă fiecare mare fermier în România, adică integrează, creează valoare adăugată, creează locuri de muncă, are undeva la peste 500 de angajați. Este unul din exemplele de bune practici a ceea ce se întâmplă în ultimii ani în agricultura românească. De aceea, am dorit neapărat să vin să văd ceea ce face domnia sa aici”, a precizat ministrul agriculturii, Adrian Oros.

La rândul său, fermierul Dimitrie Muscă a vorbit despre diferențele dintre vacile de lapte și cele de carne, punând în evidență nevoia de educare a consumatorului români în ceea ce privește consumul de carne de calitate.

”Românii trebuie învățați cu carnea de vită normală, din rasa de carne, față de cea cu care erau obișnuiți până acum, care era bătrână și de altă calitate. De aici trebuie mâncat. Aia e făcută să facă 30 de litri de lapte zilnic, asta este făcută 1,7 kilograme spor”, a subliniat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole