Ministrul Agriculturii: ”Fermierii vor avea nevoie de un singur aviz pentru a accesa fonduri europene”

Fermierii care vor dori să acceseze fonduri europene în anii următori vor avea nevoie de un singur aviz, de la o singură instituție – este promisiunea ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, făcută în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Șeful MADR susține că unul dintre scopurile reorganizării pe care o plănuiește în cadrul ministerului are fix acest scop, de a elimina mare parte din birocrația care îngreuna, până acum, treaba fermierilor.

”Anumite agenții din Ministerul Agriculturii funcționează, practic, un pic pe lângă lege. Sunt ordonatori terțiari de credite care merg să facă anumite plăți cărora nici măcar nu poți fă le acorzi CFP, pentru că nu au încadrare economică. După această reorganizare, Ministerul Agriculturii va elimina posturile vacante, aproape 7.000 de posturi, se vor desființa aproape 298 de funcții de conducere, 67 de instituții publice și 67 de ordonatori terțiari de credite.

Aceste instituții se vor comasa, iar Ministerul Agriculturii va face politică agricolă. Eu nu mai pot să-mi permit ca fermierii români să meargă, pentru accesarea de fonduri europene, la nouă instituții și să ia nouă avize. Fermierii români vor lua un singur aviz pentru accesarea de fonduri europene, de la Direcția Agricolă Județeană. Toate cele zece instituții se vor comasa în Direcția Agricolă. La nivel central, va fi partea de direcții politice pentru fiecare sector, că vorbim de fitosanitar, de zootehnic, de ADS etc. În Ministerul Agriculturii vor fi direcții generale care vor gestiona partea de control și inspecție în teritoriu.

Nu mai vreau să văd fermierii pe la ușile fiecărui funcționar public din opt instituții, să ia avize, să-l țină 30 de zile la OSPA, să-l țină 30 de zile la ANZ, 30 de zile la fitosanitar. Lucrul acesta nu se va mai întâmpla”, a precizat Florin Barbu pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Deșteaptă-te române din somnul cel de viac! Doamne ajuta să vedem și aceste lucruri în țara noastră bogată plină de bariere toxice!

  2. Recuperați banii care se scurg la tinerii fermieri pe măs.6.1 care mint că recoltează mazăre păstăi pe 2 ha.
    Sunt o grămadă de astfel de exploatații.
    Nu recoltează, dar fac facturi de livrare false.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole