Ministrul Agriculturii face planurile pentru Paște! Ce se întâmplă cu prețul mielului

Prețul mielului pe care îl vor plăti românii de Paște în anul 2024 ar putea fi influențat puternic de o decizie a Guvernului. Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat într-o conferință de presă că se gândește la introducerea cărnii de miel pe lista produselor cu adaos comercial limitat, pentru perioada sărbătorilor pascale din acest an.

Potrivit acestuia, măsura a fost una de succes pentru sărbătorile de iarnă care tocmai au trecut, astfel că se gândește la prelungirea ei și pe parcursul acestui an.

”Îmi doresc ca familiile cu venituri medii și mici din România să poată cumpăra alimentele de bază cu adaos comercial redus. (…) Întotdeauna am avut un dialog cu retailerii și procesatorii. Discuțiile le vom avea împreună și vom decide acest lucru. 

Așa cum în decembrie am introdus anumite alimente în preajma sărbătorilor, este o sugestie bună să introducem mielul în lista produselor cu adaos comercial limitat. Este o propunere pe care o să o iau în calcul.

Tot timpul se consumă miel în România. România deține 17% din consumul Uniunii Europene la carnea de oaie și 70% în toate celelalte state vin de la fermierii români din sectorul ovin”, a precizat Florin Barbu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole