Ministrul Agriculturii: ”Culturile de toamnă s-au schimbat după această perioadă de ploi”

Ploile din ultima perioadă din mai multe regiuni ale țării ar putea să salveze recolta de anul acesta. Potrivit declarațiilor făcute de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, într-o vizită de lucru în județul Arad, culturile de toamnă arată revigorate după această perioadă de precipitații.

Mă uitam şi ieri, în vizitele din judeţul Timiş, şi azi (…) lanurile de culturi de toamnă s-au schimbat după această perioadă de ploi binevenite şi de care fermierii aveau foarte mare nevoie, totul este verde, totul ne dă încredere că anul agricol 2022 va fi unul care să aibă un nivel de producţie măcar apropiat de cel din 2021.

Până băgăm cerealele-n hambar mai este, rămânem în continuare alături de fermieri cu programele noastre şi trebuie să-i sprijinim pentru a rezista în această perioadă de presiune majoră în care costurile crescute la energie şi gaz (…) să nu îi scoată din producţie, să rămână activi”, a precizat Adrian Chesnoiu într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Potrivit șefului MADR, peste 500 de milioane de euro de la bugetul de stat de anul acesta au fost destinați programelor de susținere pentru fermieri. Ministrul agriculturii a mai subliniat că își doreşte ca România să devină un furnizor de produse cu valoare adăugată, nu doar de materii prime.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole