26 ianuarie 2022 - 12:30

Ministrul Agriculturii, acuzat că semnează numiri în funcții în necunoștință de cauză

În ediția de marți a emisiunii ”Agricultura la Raport”, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a răspuns la o serie de întrebări legate de Casa Unirea, o entitate extrem de controversată, fondată de fostul ministru, Petre Daea, și plătită din bani de la bugetul MADR, dar care nu produce nimic în beneficiul fermierilor.

Spre stupefacția unora dintre telespectatorii AGRO TV, ministrul agriculturii nu știa numele celor care se află în consiliul de administrație al Casei Unirea, fapt care a stârnit reacții acide la adresa sa. Iată comentariile făcute de fermierul Ștefan Gheorghiță, în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”.

”Eu ieri, la emisiunea dumneavoastră, i-am adresat două întrebări domnului ministru, fiindcă problema este la nivel ministerial. Ministrul, așa cum este prevăzut în statutul Casei de Comerț Unirea, este cel care semnează mandatele reprezentanților ministerului în AGA. Faptul că domnul ministru a spus ieri că habar n-are cine este în consiliul de administrație, ce se întâmplă acolo și cum se întâmplă, arată că dânsul semnează în necunoștință de cauză.

Când a venit la guvernare, a spus că nu este bună. Cu timpul, pe măsură ce s-a învechit statul pe scaun la minister, ideea inițială că nu mai este bună și în termenul cel mai scurt va fi închisă a dispărut. Hotărârile sunt publice, sunt transparente și se vede că de la închidere s-a trecut la o regândire a activității, regândire care deocamdată nu este publică nici până astăzi.

Discutăm de un capital social de 20 de milioane de euro din care s-au consumat o parte, iar restul stau blocați în conturi. Așa cum a zis domnul ministru, deocamdată, cei care trăiesc la Casa de Comerț Unirea, trăiesc din dobânzile încasate de la bănci pe acei bani care stau blocați, în timp ce alte proiecte ale ministerului nu au avut bani pentru a fi finanțate. (…) Această Casă de Comerț, de când a fost înființată și ulterior, nu a avut o gândire articulată care să fie pusă în practică. Din punctul meu de vedere, Casa Unirea este o expresie a incompetenței Ministerului Agriculturii de a rezolva o problemă. Nu vorbesc numai de actuala conducere, vorbesc la modul general. Vor fi o serie de aspecte care vor ieși la lumină de acolo și nu știu dacă vor fi pe placul multora”, a spus Ștefan Gheorghiță într-o intervenție telefonică la AGRO TV.