29 mai 2022 - 02:19

MINISTRII AGRICULTURII AVERTIZATI DE CATRE BRUXELLES

Potrivit Comisarului European pentru Agricultură, Phil Hogan, schemele de plată pe suprafața aferentă mediului și climei, și anume, eco-schemele care vor putea fi solicitate de către fermieri în cadrul noii Politici Agricole Comune post 2020, nu sunt negociabile. Domnul Comisar a avertizat miniștii agriculturii din UE asupra eventualelor încercări de diluare a ambițiilor politicii față de abordarea problemelor cu privire la climă și mediu, subliniind faptul că acestea vor fi categoric respinse.

De asemenea, acesta a evidențiat importanța ecosistemelor împreună cu viitoarea abordare a PAC pentru furnizarea schemelor de agromediu.

Reprezentând o abordare flexibilă, scopul acestora este de a substitui plata esistentă pe înverzire și plățile compensatorii acordate pe măsura de agro-mediu din PNDR 2020. Astfel, statele membre vor avea obligativitatea de a furniza fermierilor astfel de scheme, participarea acestora fiind însă opțională.

“Ați stabilit anvelopa, intervențiile și volumul de sprijin în funcție de nevoile și prioritățile dumneavoastră. Aceasta este valoarea instrumentului. Ea se concentrează asupra intervențiilor care vor funcționa pentru dumneavoastră și pentru statul dumneavoastră membru”, a declarat domnul Comisar Phil Hogan miniștrilor agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.