Ministerul Finanţelor propune extinderea Programului Primul Tractor

TractorMinisterul Finanțelor Publice a propus reintroducerea programului „Primul tractor” și extinderea sa către alte utilaje costisitoare necesare în agricultură, dar de care vor putea beneficia doar asociațiile producătorilor agricoli, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
„Am avut o discuție pe câteva subiecte cu ministrul Finanțelor, Anca Dragu, iar unul dintre ele, propus chiar de doamna ministru, a fost extinderea programului „Primul tractor” către utilaje mari, scumpe și costisitoare, pe care să le dăm asociaților, ca să încurajăm asocierea. A fost ideea ministrului de Finanțe și noi susținem în totalitate acest demers. Aceasta a dispus efectuarea unei analize la Ministerul Agriculturii pentru a agrea ce trebuie făcut pe acest program. Banii vor proveni din bugetul național, de la MFP, care se va ocupa efectiv de partea de finanțare și de detaliile derulării acestui program”, a explicat Irimescu.
Acesta a precizat că deocamdată nu a fost realizată o evaluare financiară referitoare la acest program, însă săptămâna viitoare va mai avea loc o întâlnire cu reprezentanții MFP.
„Nu știm exact despre ce sume este vorba în prezent, însă din evaluarea noastră va rezulta ceea ce ar trebui să luăm. De exemplu, un utilaj de recoltat sfecla costă în jur de 500.000 de euro, sunt cele mai costisitoare, dar mai sunt și combine sau diverse alte utilaje specializate pe diverse domenii și sectoare din agricultură și care, repet, se vor adresa doar asociațiilor. Vrem astfel să încurajăm asocierea producătorilor agricoli”, a mai spus Irimescu pentru AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole