Ministerul Agriculturii anunță finanțări, finanțări, finanțări…

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale reamintește, printr-un anunț postat pe pagina de Facebook a instituției, că la sfârșitul lunii iulie s-au lansat primele sesiuni de finanțări din acest an disponibile prin PNDR 2020.

Astfel, finanțări de peste 37 de milioane de euro din PNDR 2020 sunt disponibile prin AFIR pentru grupurile de producători și asigurarea producției agricole.

Pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor sesiunea de depunere a cererilor se face în perioada 28 iulie – 31 octombrie 2021. Condițiile de eligibilitate pot fi consultate aici.

Alocarea financiară disponibilă este de 31,2 milioane de euro, cu sprijin nerambursabil de 70%, iar depunerea cererilor de finanțare pentru sectorul vegetal – cultura de toamnă 2020, cultura de primăvară 2021 și sectorul zootehnic (pentru polițele de asigurare încheiate în anul 2021) se realizează continuu, până la epuizarea fondurilor.

Pentru submăsura 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol” sunt disponibile finanțări în valoare de 6,7 milioane de euro, iar depunerea cererilor de finanțare se face în perioada 29 iulie – 29 octombrie 2021,

Pot obține finanțare Grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului, conform prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare. Sunt eligibile de asemenea și grupurile de producători care au obținut recunoaștere atât pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1, cât și pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1a. În acest caz, sprijinul se va acorda pe baza valorii producției comercializate (VPC) aferente produselor/ grupelor de produse sprijinite prin submăsura 9.1.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul agricol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaștere. Suma maximă acordată este de 100.000 de euro/an.

Acesta se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut, astfel: Anul I – 10%, Anul II – 8%,·Anul III – 6%, Anul IV – 5%, Anul V – 4%, se precizează în anunțul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole