Ministerul Agriculturii vrea să pună mâna pe “cercetare”

Academia de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Îmbunătățiri Funciare ar urma să treacă în subordinea Agenției Naționale pentru Managementul Cercetării și Dezvoltării Agricole.
cercetare
Nu degeaba a spus Valeriu Tabără, în cadrul emisiunea Agricultura la Raport, că nu se poate face performanță în agricultura dacă nu se pune accent pe cercetare. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reacționat imediat și a hotărât să înființeze o agenție care să îi preia atribuțiile  „in domeniul cercetării științifice, dezvoltării tehnologice și inovării în domeniile agriculturii și producției alimentare, dezvoltării rurale, imbunătătirilor funciare, precum și în conservarea și managementul durabil al solurilor și al resurselor genetice vegetale și animale”. Agenția va fi finantată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.
 
Institutele de cercetare–dezvoltare din domeniul agricol care trec din subordinea Academia de Siinte Agricole și Silvice în subordinea ANMCDA sunt: Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație-Valea Călugărească, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești – Mărăcineni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură și Floricultură Vidră, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor – Palas, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pajiști Brașov, Institutul de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor și Bubalinelor Balotesti, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați, Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală București, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian – Sibiu, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Industrializarea și Marketingul Produselor Horticole “Horting” București și Institutul de Cercetare și Producție pentru Cultură și Industrializarea Sfeclei de Zahăr și Substanțelor Dulci Fundulea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole