Ministerul Agriculturii, vești noi despre subvenția de 73 EURO/cap de vacă

În sfârșit, se pare că ajutorul promis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru crescătorii de vaci de lapte este aproape de a se concretiza. Potrivit secretarului de stat Sorin Moise, schema de 73 euro/cap de vacă a primit toate avizele necesare și urmează să fie implementată în cel mai scurt timp.

”Înainte să vin la emisiune m-am interesat despre Ordonanța de Urgență cu privire la sprijinul pe vaca de lapte, acel sprijin de 73 euro pe care îl vor primi fermierii. Discutăm de un număr de minim 10 capete la șes și 5 capete de vaci adulte la munte, nu mai mult de 250.000 euro/fermă. Abia acum am înțeles că este gata cu toate avizele luate, în condițiile în care noi ne chinuim cu el din decembrie. Ministerul de Finanțe, Ministerul Justiției, sunt ministere grele, care tot timpul vin cu observații și trebuie să ne punem de acord cu ei”, a precizat secretarul de stat Sorin Moise pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Prin acest act normativ se instituie o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susținerea activității crescătorilor de bovine, valabilă până la data de 31 decembrie 2023, în scopul compensării pierderilor generate de creşterea preţurilor la furaje, energie electrică şi gaze naturale.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 44 de milioane euro și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2023.

Mai multe detalii despre această schemă de sprijin puteți citi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole