Anunț de la Ministerul Agriculturii – Plăți directe în conturile fermierilor

Fermierii români au beneficiat până acum de plăți directe din fonduri europene în valoare de peste 19 miliarde de euro, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Sumele au intrat în conturile agricultorilor din țara noastră odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, arată MADR într-o informare publicată de Ziua Europei.

”De când face parte din familia Europei, România a beneficiat, în domeniul agricol, de peste 19,7 miliarde de euro rambursate de la Comisia Europeană (în perioada 2007 – 2022), din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin intermediul declarațiilor lunare de cheltuieli”, precizează Ministerul Agriculturii.

Pentru măsurile de dezvoltare rurală delegate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul declarațiilor anuale/trimestriale de cheltuieli aferente perioadei 2007 – 2022, România a solicitat Comisiei Europene suma de 6,31 miliarde euro, reprezentând contribuția Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Suma plătită din Bugetul Național (BN) în perioada 2007 – 2022, este de 9,35 miliarde euro, sumă ce conţine și cofinanţarea măsurile de dezvoltare rurală menționate anterior.

În ceea ce privește măsurile de investiții aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, 2014 – 2020 și Tranziție 2021 – 2022, implementate prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, au fost realizate plăți în valoare de peste 17,4 miliarde de euro, din FEADR, mai arată Ministerul Agriculturii.

Reamintim că, în cadrul campaniei 2021, fermierii români au beneficiat deja de plăți în valoare de peste 2,76 miliarde de euro, efectuate de APIA. Agricultorii care vor să beneficieze și anul acesta de plăți directe mai au timp să depună cererile unice de plată până la data de 16 mai 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole