27 mai 2022 - 08:37

Ministerul Agriculturii anunță noi subvenții APIA de peste 400 euro/hectar

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Marius Micu, a fost invitatul lui Ovidiu Ghinea în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”. Acesta a oferit câteva informații în exclusivitate legate de subvențiile APIA din noul Plan Național Strategic 2023-2027.

Marius Micu a făcut publice cuantumurile pentru Măsura 11, submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică.

”În ceea ce privește agricultura ecologică, și anume pachetul 6 – pajiști permanente, avem două variante: aplicabilă la nivel național pe suprafețe fără angajament de agromediu și climă, și atunci sprijinul estimat este de 129 euro/hectar; iar pentru zonele eligibile împreună cu angajament de agromediu și climă, sprijinul este de 73 euro/hectar.

Să mai lansăm niște cifre, dacă vorbim de menținerea agriculturii ecologice: pachetul 1 – culturi agricole pe terenuri arabile, inclusiv plantele de nutreț, vor beneficia de 218 euro/hectar; pachetul 2 – legume, 431 euro/hectar; pachetul 3 – livezi, 442 euro/hectar; pachetul 4 – vii, 479 euro/hectar; pachetul 5 – plantele medicinale și aromatice, 350 euro/hectar.

Totalul alocării pentru intervenția aceasta pentru menținerea agriculturii ecologice este de 226,52 milioane de euro, fără a uita faptul că mai avem o alocare distinctă pe ecoscheme în ceea ce înseamnă conversia la agricultura ecologică, cu o alocare de 162,6 milioane de euro”, a precizat Marius Micu în exclusivitate pentru AGRO TV.

Practic, Ministerul Agriculturii a decis să păstreze subvențiile actuale din acest sector, întrucât cuantumurile sunt identice cu cele pe care le-au primit fermierii și în cadrul PNDR 2014-2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Comments are closed.