Ministerul Agriculturii anunță noi subvenții APIA de peste 400 euro/hectar

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Marius Micu, a fost invitatul lui Ovidiu Ghinea în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”. Acesta a oferit câteva informații în exclusivitate legate de subvențiile APIA din noul Plan Național Strategic 2023-2027.

Marius Micu a făcut publice cuantumurile pentru Măsura 11, submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică.

”În ceea ce privește agricultura ecologică, și anume pachetul 6 – pajiști permanente, avem două variante: aplicabilă la nivel național pe suprafețe fără angajament de agromediu și climă, și atunci sprijinul estimat este de 129 euro/hectar; iar pentru zonele eligibile împreună cu angajament de agromediu și climă, sprijinul este de 73 euro/hectar.

Să mai lansăm niște cifre, dacă vorbim de menținerea agriculturii ecologice: pachetul 1 – culturi agricole pe terenuri arabile, inclusiv plantele de nutreț, vor beneficia de 218 euro/hectar; pachetul 2 – legume, 431 euro/hectar; pachetul 3 – livezi, 442 euro/hectar; pachetul 4 – vii, 479 euro/hectar; pachetul 5 – plantele medicinale și aromatice, 350 euro/hectar.

Totalul alocării pentru intervenția aceasta pentru menținerea agriculturii ecologice este de 226,52 milioane de euro, fără a uita faptul că mai avem o alocare distinctă pe ecoscheme în ceea ce înseamnă conversia la agricultura ecologică, cu o alocare de 162,6 milioane de euro”, a precizat Marius Micu în exclusivitate pentru AGRO TV.

Practic, Ministerul Agriculturii a decis să păstreze subvențiile actuale din acest sector, întrucât cuantumurile sunt identice cu cele pe care le-au primit fermierii și în cadrul PNDR 2014-2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole