22 aprilie 2021 - 23:42

Mikro Kapital sustine initiativele micilor fermieri

Un solar de legume, este o solutie ideala pentru ca o familie sa obtina venituri decente. Cererea permanenta de legume proaspete, precum si profitul care se poate obtine din aceasta activitate, atrage tot mai mult atentia celor care vor sa traiasca din agricultura.

Maria Istrate din Insuratei, judetul Braila, lucreaza peste 2000 de metri patrati de sera. A inceput cu cateva sute de metri de solar, dar cererea de tomate din piata a facut-o sa isi mareasca suprafata si afacerea. Pentru ea si familia ei, cultivarea rosiilor reprezinta o sursa buna de venit. Cu alte cuvinte, o indeletnicire profitabila. Braileanca spune ca succesul vine odata cu produsele de calitate pe care le scoti in piata. Asa se castiga increderea clientilor. O marfa curata si de calitate este cautata mereu de consumatori.

Dar pentru a ajunge la aceste rezultate a avut nevoie de investitii, si nu in ultimul rand de fonduri pentru a se dezvolta.

Maria Istrate din Insuratei, judetul Braila:

”Am ales sa ne modernizam solarul pentru a ne usura munca. Pentru asta am avut nevoie de un imprumut. Asa am ajuns la MikroKapital . Cei de acolo mi-au inteles problemele. Solariile au avut o valoare mare si riscul era ridicat. Dar cei de la MicroKapital au avut incredere in planul nostru de afaceri. Asa ca ne-au sustinut pana la capat. Cu banii luati, am ridicat solarul, dar am investit si in rasaduri. Recomand si altor fermieri sa apeleze la MikroKapital, pentru simplu fapt ca sunt deschisi la investitiile din agricultura. Recent, baiatul meu a vrut sa ia un imprumut de la o alta institutie pentru un alt solar, procesul a fost lung, iar la final a primit refuz. In schimb cei de la MikroKapital au raspuns favorabil demersului lui. Asa a reusit sa isi ridice si el un solar si sa inceapa propria afacere”

Maria Istrate din Insuratei, judetul Braila spune ca cei mai multi bani ii castiga din cultivarea rosiilor, si nu ar renunta la agricultura, pentru nimic in lume.

Tomatele produse de ea sunt vestite in piata din Insuratei si imprejurimi, iar clientii o cauta si acasa cand vor sa cumpere marfa proaspata.