19 octombrie 2021 - 19:00

Miercurea Ciuc găzduiește Festivalul Cartofului

Ciucanii petrec în acest weekend la zilele orașului.

potatoes-1458569_1280

Zilele Orașului Miercurea Ciuc au în program zeci de manifestări culturale, întreceri sportive și culinare, 26 de concerte, dar și Festivalul Cartofului. Evenimentul a început joi în municipiul reședința al județului Harghita și celebrează 458 de ani de la prima atestare documentare a orașului.

Vineri, festivitățile vor începe la oră 16:00 și se vor desfășura pe platoul din centrul orașului. Vor avea loc zeci de manifestări, prezentări de noi apariții editoriale, expoziții de fotografie, canine sau de mașini de epocă, evenimente teatrale, workshopuri și foarte multă muzică, o varietate de stiluri, pentru toate vârstele și pe toate gusturile, prezentată în 26 de concerte: rock și hard-rock, jazz, industrial metal, heavy metal, chitară clasică și muzică de cameră, festivaluri de ritm și folclorice susținute de formații opulare de ansambluri de dansatori.

Principala atracție, Festivalul Cartofului, ajuns la a XVI-a ediție, va  aduna sambătă, la startul întrecerii culinare din Parcul Central, zeci de echipe de bucătari amatori: actori, muzicieni, autorităti locale, reprezentanți ai serviciilor deconcentrate și simpli cetăteni, care se vor transformă, pentru o zi, în bucătari, pregătiti să cucerească juriul profesionist cu rețete de la cele mai vechi, de sute de ani, pană la cele mai noi.

Degustările de vinuri și spectacolele laser vor da un aer aparte serilor, iar focul de artificii va pune punct final manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Miercurea Ciuc.