Mielul-gigant, de 16 kilograme la naștere!

„N-am mai văzut niciodată așa ceva”, a exclamat un fermier când s-a trezit că una din oile sale i-a fătat un miel gigant, care avea nu mai puțin de 16 kilograme!

Animalul, care este de peste trei ori mai mare decât un miel obișnuit, s-a născut duminica trecută într-o fermă din Llangadfan, lângă Oswestry, în regiunea Powys din Țara Galilor, relatează BBC.

Din păcate, Guinness World Records a declarat că până acum nu mai a înregistrat greutatea mieilor la naștere, astfel că nu a putut confirma dacă animalul a doborât vreun record.

Norocosul proprietar al mielului gigant, Meilir Jones, a declarat că, duminica trecută, a observat că o oaie se pregătește să fete și și-a dat seama că are nevoie de ajutor.

„Tocmai mi-am pus mâna în oaie și am început să simt acest miel și m-am gândit că este loc suficient să iasă. Eram încrezător că va fi o naștere sigură”, a povestit Jones pentru Buletinul Agricol Radio Cymru.

Fermierul a rămas șocat însă când a văzut mielul gigant care tocmai se născuse în ferma sa.

„Am început să trag și să trag și să trag și a ieșit ca un bulgăre mare. L-am cântărit și ceasul a spus 16 kg… masiv. (…) Am mai avut miei mari înainte, dar nimic ca acest mic individ. Este un record pentru mine”, a mai spus Meilir Jones.

Acesta a adăugat că a auzit despre un miel de 11 kg care s-a născut în Țara Galilor în urmă cu câțiva ani, dar nu a văzut niciodată așa ceva. Un miel de mărime obișnuită are aproximativ 5 kg.

Fermierul s-a arătat recunoscător că, în ciuda dimensiunilor neobișnuite ale animalului, totul a mers bine la naștere.

„Oaia și mielul sunt în viață și acesta este cel mai important lucru”, a spus el.

Acum, Jones și familia sa se gândesc la un nume potrivit pentru animal.

„Am câteva nume care îmi trec în cap, ceva care se va potrivi cu personalitatea lui. Cred că ceva de genul Rocky poate?”, a mai spus fermierul.

Sursa foto: BBC

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole