Microfermă avicolă mobilă: până la 600 de păsări mutate în doar 2-3 minute!

Doi tineri au pus la punct un sistem ingenios prin care pot crește păsări pe pășuni într-un mod eficient, sigur și prietenos cu mediul.

Pentru aceasta, cei doi, Cosmina şi Şerban Dinu, fondatori ai Fermei de Păsări Păşunate din judeţul Buzău, au creat un fel de seră mobilă de 6 metri pe 12 metri care nu are podea şi pe care o trag cu tractorul zilnic pe suprafaţă nouă de păşune, asigurându-le astfel găinilor necesarul de hrană fără a pune în pericol solul, scrie zf.ro.

„Este o microfermă avicolă unde creştem păsările printr-un sistem de management holistic, prin care punem foarte mare accent pe regenerarea solului şi pe starea bună a animalelor, astfel am adaptat climei şi contextului românesc un sistem de creştere a păsărilor care ne-a plăcut forte mult“, spune Cosmina Dinu.

Interesant este că grija pentru mediu nu implică nici eforturi foarte mari, sistemul de tip seră permițându-le celor doi tineri să mute 450 şi 600 de păsări în doar 2-3 minute.

„Găinile nu pot sta mai mult de doi ani în acelaşi loc, tocmai pentru a lăsa solul să se regenereze. E foarte important şi pentru schimbările climatice care captează mai mult carbonul, în felul acesta calitatea solului creşte foarte mult“, mai arată soții Dinu. 

Cosmina este specialist în politici şi management de mediu, iar Şerban în IT, iar ferma dezvoltată de ei a devenit operaţională în iunie 2020. 

Sursa foto: captură ZF.live

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole