8 decembrie 2021 - 15:07

Metoda de cultivare verticală pentru a produce căpșuni „9 luni pe an”

Căpșunile ar putea fi pe rafturile supermarketurilor nouă luni pe an folosind o nouă tehnică de cultivare verticală, care este, de asemenea, mai bună pentru mediu.

Sistemul, care este inițiat de un cultivator de fructe din Arundel, West Sussex, Anglia, folosește cu 50% mai puțină apă și are o amprentă de carbon cu 90% mai mică, dar care are randamente de cinci ori mai mari decât metodele de producție normale.

Direct Produce Supplies (DPS) acumulează 1.000 de tone de căpșuni și va furniza unui mare lanț de supermarketuri britanice folosind metoda, care ar trebui să garanteze aprovizionarea indiferent de vreme în timpul verii britanice.

Căpșunile sunt produse în paturi stivuite vertical în condiții complet controlate, cu plantele udate folosind o hrană hidroponică în loc de în sol, despre care DPS spune că ajută la îmbunătățirea valorii nutriționale a fructelor.

Directorul executiv Paul Beynon a declarat: „Agricultura verticală oferă cultivatorilor un mediu protejat care necesită mult mai puțină suprafață, apă și energie pentru a produce recolte de calitate excelentă.

„Am ales locația fermei noastre lângă Chichester, pe coasta de sud, deoarece această regiune oferă cele mai ridicate niveluri naturale de lumină și căldură din Marea Britanie și astfel maximizează potențialul.

Image ©Licensed to Parsons Media. 25/06/2021. Ford, United Kingdom.
Staff at Wickes Farm in Ford, West Sussex, UK, work to harvest strawberries at their state of the art farm in time for Wimbledon and the summer.
Picture by Ben Stevens / Parsons Media

„Suntem încă într-un stadiu relativ timpuriu al creșterii verticale și, în viitor, credem că putem face și mai multe progrese în producția durabilă de căpșuni și că alte culturi fructifere ar putea duce la sistem într-un mod similar.”

Sabina Wyant, manager tehnic lanțului britanic de supermarket, a declarat: „Producția de culturi verticale este un pas uriaș pentru cultivatorii de produse proaspete, ajutându-și la reducerea amprentei de carbon și utilizând mai puțină apă, sporind în același timp randamentele lor.

„Pentru cumpărători există, de asemenea, un beneficiu clar, cu fructe de calitate consistentă și disponibilitate pentru până la nouă luni ale anului, indiferent de condițiile meteorologice.

„De exemplu, chiar acum, în timpul săptămânii de la Wimbledon, Marea Britanie vede cea mai mare cerere a anului pentru căpșuni, dar uneori condițiile meteorologice nefavorabile pot provoca producția în acest moment, lăsând comercianții cu un deficit.

„Agricultura pe verticală va pune capăt acestei incertitudini și va asigura condiții de creștere perfecte pe parcursul unui sezon extins de nouă luni.”