Meteorologii vin cu vești rele: SECETA CONTINUĂ!

Fermierii au tot sperat că primăvara va fi mai generoasă cu ploile, însă veștile meteo sunt rele: seceta continuă!

Potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 7 martie – 4 aprilie 2022, cantitățile de precipitații vor fi în continuare în cea mai mare parte a țării.

Astfel, în săptămâna 7-14 martie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, dar și local deficitar în cele nordice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Începând cu săptămâna 14-21 martie, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în regiunile centrale și la munte.

Potrivit meteorologilor, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În săptămâna 21-28 martie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, însă regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte.

În săptămâna 28 martie – 4 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice și nordice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole