20 mai 2022 - 08:11

Meteorologii au VEȘTI PROASTE pentru agricultură! Prognoza pe 4 săptămâni

Deja seceta pedologică și-a făcut simțită prezența pe suprafețe agricole extinse din România, iar veștile proaste continuă să vină din partea meteorologilor.

Astfel, lipsa precipitațiilor se va resimți și în următoarele pentru următoarele patru săptămâni (14 februarie – 14 martie 2022), potrivit estimărilor emise luni, 14 februarie, de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Pentru săptămâna 14-21 februarie 2022, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această periadă, pe întreg teritoriul României.

În privința regimului pluviometric, acesta va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nordul și nord-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 21-28 februarie 2022, se vor înregistra temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a teritoriului, se arată în estimărie meteo emise de ANM.

De asemenea, pentru săptămâna 28 februarie – 7 martie 2022, meteorologii prognozează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric pentru această perioadă va rămâne în continuare deficitar, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 7-14 martie 2022, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în nord-est.

Cantitățile de precipitații vor putea avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, mai arată reprezentanții ANM.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.