Meteo: Vreme răcăroasă până în 17 iulie

ploaie-33Zilele cu vreme caldă vor alterna cu zile mai răcoroase, în care valorile termice dimineața vor fi mai scăzute decât în mod normal, în săptămâna care a început luni, urmând ca, săptămâna următoare să revină zilele cu temperaturi de peste 30 de grade la nivelul întregii țări, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 4 – 17 iulie, publicată luni.
În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă (cu medii ale maximelor de 27…30 grade și ale minimelor de 16…18 grade) cu zile răcoroase în care valorile diurne vor fi de 23…25 de grade, iar în orele dimineților se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute decât cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii iulie, respectiv 11…14 grade, medie regională.
În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 31…34 de grade și ale minimelor de 18…20 de grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spații relativ extinse în special în perioada 6-7 iulie și din nou în intervalul 14-16 iulie.
În Crișana, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de alternanța zilelor cu vreme caldă (cu medii ale maximelor de 27…28 de grade și ale minimelor de 15…18 grade) cu zile răcoroase în care valorile diurne vor fi de 23…25 de grade, iar în orele dimineților vor fi temperaturi mult mai scăzute decât cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii iulie, respectiv 10…13 grade, medie regională.
În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 30…33 de grade și ale minimelor de 17…20 de grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spații relativ extinse în special în perioada 6-7 iulie și din nou în intervalul 14-16 iulie.
În Transilvania, în prima săptămână vor fi zile calde, cu maxime diurne de 25…28 de grade și minime de 12…15 grade, dar și zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 21…24 de grade și dimineți în care temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele specifice în luna iulie, respectiv 8…10 grade, medie regională.
În cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 30…32 de grade și ale minimelor de 13…16 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spații relativ extinse în special în perioada 6-7 iulie și din nou în intervalul 14-16 iulie.
Pentru Maramureș, meteorologii estimează că prima săptămână va fi caracterizată de alternanța zilelor cu vreme caldă (cu medii ale maximelor de 26…28 de grade și ale minimelor de 13…15 grade) cu zile răcoroase în care valorile diurne vor fi de 21…23 de grade, iar în orele dimineților vor fi temperaturi mult mai scăzute decât cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii iulie, respectiv 9…11 grade, medie regională.
În cea de-a doua săptămână vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 30…32 de grade și ale minimelor de 14…17 grade. În perioada 6-7 iulie și 14-16 iulie instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, iar ploile pe spații relativ extinse.
În Moldova, în cursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de 26…29 de grade, iar cele minime de 14…18 grade, cu zile răcoroase, cu medii ale maximelor de 21…24 de grade și dimineți în care temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele specifice în luna iulie, respectiv 11…13 grade, medie regională.
În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 30…32 de grade și ale minimelor de 16…19 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spații relativ extinse în special în perioada 6-7 iulie și 14-16 iulie.
În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de 27…29 de grade, iar cele minime de 16…20 de grade, cu zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 24…26 de grade și dimineți în care temperaturile vor fi de 14…18 grade, medie regională.
În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, media valorilor diurne urmând a fi de 30…31 de grade și a minimelor de 18…20 de grade.
Ploi mai frecvente vor fi în data de 7 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește spre sfârșitul intervalului de prognoză.
În Muntenia, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de alternanța zilelor cu vreme călduroasă (cu o medie a maximelor în jurul valorii de 30 de grade și a minimelor de 16…18 grade) cu zile mai răcoroase în care valorile diurne vor fi de 25…27 de grade, iar în orele dimineților vor fi temperaturi mai scăzute decât cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii iulie, respectiv 13…15 grade, medie regională.
În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 31…33 de grade și ale minimelor de 16…18 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, iar ploile pe spații relativ extinse în jurul datei de 7 iulie și posibil spre sfârșitul intervalului de prognoză.
În Oltenia, în cursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de 29…30 de grade, iar cele minime de 15…18 grade, cu zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 24…28 de grade și dimineți în care temperaturile, sub cele climatologic specifice în luna iulie, vor fi de 12…15 grade, medie regională. În cea de-a doua săptămână, dar în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 31…33 de grade și ale minimelor de 15…18 grade.
Ploi pe spații mai extinse vor fi în perioada 6-7 iulie și posibil spre sfârșitul intervalului de prognoză.
La munte, în prima săptămână de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi în medie de 16…18 de grade, iar cele minime de 8…10 grade, cu zile răcoroase, cu medii ale maximelor de 13…16 grade și dimineți reci în care temperaturile vor fi de 5…8 grade.
În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea se va încălzi apreciabil, astfel că media valorilor diurne va fi de 19…23 de grade și a minimelor de 10…14 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spații relativ extinse în special în zilele de 6-7 iulie și în perioada 14-17 iulie. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole