Meteo: Vine potopul! A fost emis Cod roșu de ploi abundente!

Toamna aduce pototpul în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri mai multe avertizări Cod galben, Cod portocaliu și chiar Cod roșu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Astfel, potrivit unei avertizări Cod galben valabile în intervalul 02 septembrie, ora 12:00 – 03 septembrie, ora 10:00, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi precipitații ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Potrivit meteorologilor, începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării.

O avertizare meteo Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 02 septembrie, ora 12:00 – 03 septembrie, ora 10:00, vizează Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea, unde vor fi perioade cu ploi torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și, izolat, în Oltenia, peste 70-80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Meteorologii au emis și o avertizare Cod roșu de ploi abundente, valabilă în intervalul 02 septembrie, ora 15:00 – 03 septembrie, ora 3:00, potrivit căreia, local, în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70-90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole