Meteo: Vin zile cu ploi și vijeii! Vânt de până la 100 KM/h!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineață mai multe avertizări Cod galben și Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii valabile în următoarele zile.

Astfel, în intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00 este valabil un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce vizează 25 de județe ale țării (vezi harta).

meteo
Sursa ANM

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Meteorologii atrag atenția că perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

O altă avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente vizează 9 județe (vezi harta) și este valabilă în intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00.

- Publicitate -

Astfel, local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu ploi torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40-60 l/mp și, izolat, 70 l/mp.

Tot joi, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabilă în intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele  vor depăși 80-100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55-65 km/h. Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole