Meteo – Vijelii și grindină în 29 de județe!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică dimineață o serie de avertizări Cod galbe de ploi torențiale, vijelii și grindină valabile în 29 de județe (vezi Harta 1).

Astfel, în intervalul 6 august, ora 10:00 – 7 august, ora 06:00, este în vigoare o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată potrivit căreia în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

meteo
Harta 1 (Sursa: ANM)

Meteorologii precizează că astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului.

ANM a emis duminică și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 0 august, ora 15:00, – 7 august, ora 03:00, în județele din estul țării. Astfel, în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale în general de 70-80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp.

Tot duminică, 6 august, este în vigoare și o avertizare meteo Cod galben de caniculă disconfort termic, valabilă pentru cea mai mare parte a Moldovei și a Dobrogei, precum și în estul Munteniei (vezi Harta 2).Aici, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

meteo
Harta 2 (Sursa: ANM)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole