Meteo: Vijelii, grindină și averse torențiale. Cod galben în 18 județe!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri dimineață o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în 18 județe, în intervalul 13 mai, ora 12.00 – 13 mai, ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat de peste 80…90 km/h), grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.meteo

Conform hărții puse la dispoziție de ANM, județele vizate de atenționarea Cod galben sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timișoara și Vaslui.

Meteorologii menționează că fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri (13 mai) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar sâmbătă (14 mai) în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole