Meteo: Vânt puternic și viscol în 25 de județe!

Iarna nu se lasă dusă cu una, cu două! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică dimineață o serie de avertizări Cod galben și Cod Portocaliu de vânt puternic și viscol, valabile pentru 25 de județe ale țării (vezi harta).

Astfel, pentru intervalul 19 februarie, ora 11.00 – 22 februarie, ora 8.00, a fost emisă o avertizare meteo Cod galben potrivit căreia la munte, la altitudini mai mari de 1.500 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70-100 km/h. Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1.700 m vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

meteo
Sursa: ANM

De asemenea, pentru intervalul 19 februarie, ora 11.00 – 22 februarie, ora 2.00, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de intensificări ale vântului și viscol puternic ce va afecta 23 de județe. Astfel, la altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20-25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

O altă avertizare meteo Cod galben de intensificări ale vântului este valabilă local în Transilvania și în vestul și sud-vestul Olteniei, în intervalul 19 februarie, ora 11.00 – 20 februarie, ora 20.00. În zonele menționate vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h, în special în zona județelor Brașov și Covasna, unde vântul va atinge 75-85 km/h.

- Publicitate -

Meteorologii mai notează că, de marți, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole