Meteorologii anunță vânt ploi, lapoviță și ninsori în toată țara!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață o informare de intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ploi, lapoviță și ninsori la nivelul întregi țări.

Astfel, în intervalul 15 martie, ora 16.00 – 16 martie, ora 20.00, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Potrivit meteorologilor, vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi, în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei, se vor semnala chiar lapoviță și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp.
      Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Tot miercuri, ANM a emis o atenționare meteo Cod galben de intensificări ale vântului valabilă în intervalul 15 martie, ora 18.00 – 16 martie, ora 18.00, în cinci județe ale țării (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole