Meteo: Urmează un martie friguros și secetos

Meteorologii anunță că martie debutează cu temperaturi scăzute, iar ploile încă se vor lăsa așteptate pe parcursul lunii, în cea mai mare parte a țării.

Admininistrația Națională de Meteorologie e emis vineri, 25 februarie, prognoza pe următoarele patru săptămâni (28 februarie – 28 martie).

Potrivit acesteia, în săptămâna 28 februarie 2022 – 7 martie 2022, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În privința cantităților de precipitații, acestea îi vor mulțumi pe unii dintre fermieri și îi vor necăji pe alții. Astfel, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, dar și deficitar în cele vestice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 7-14 martie 2022, potrivit meteorologilor, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

De data aceasta, cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice.

Pentru săptămâna 14-21 martie 2022, prognoza meteo arată că temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi, însă, deficitar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 21-28 martie 2022, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole