Meteo: Se extind furtunile! Toate județele afectate! Cod portocaliu și galben

Furtunile se extind în toate județele țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Astfel, conform actualizării avertizării meteorologice emise duminică dimineață de ANM, în intervalul 29 mai, ora 10 – 30 mai, ora 10, în cea mai mare parte țării (vezi harta) va fi valabil un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.meteo

Meteorologii au emis, de asemenea, o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice și ploi abundente, valabil în intervalul 29 mai, ora 14:00 – 30 mai, ora 03:00, în 15 județe (vezi harta) și municipiul București.

Astfel, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.

Meteorologii atrag atenția că, mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Sursa harta: ANM

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole