Meteo: Se extind furtunile! 32 de județe afectate!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă noi avertizări Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, valabile până duminică, în 32 de județe (vezi harta).

Astfel, în intervalul 17 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00, este în vigoare o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, de peste 30-40 l/mp.

meteo
Sursa: ANM

Potrivit meteorologilor, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei, vremea se va menținându-se instabilă și în zilele următoare.

Totodată, a fost emisă o avertizare meteo Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabilă în intervalul 17 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00, în estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali. Aici vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, de peste 50 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole