Meteo: Sahara vine în România!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că o masă de aer tropical din nordul Africii, încărcată cu particule de praf de origine sahariană, va avansa în următoarele zile către sudul şi sud-estul Europei, inclusiv către România.

„În perioada 30 martie – 1 aprilie circulaţia aerului se va face din sector preponderent sud-vestic şi sudic, iar spre final vestic, astfel că va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical, încărcată cu particule de praf cu origine sahariană, îndeosebi către sudul şi sud-estul Europei, inclusiv în zona ţării noastre. Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mai reduse în comparaţie cu cele din sudul Peninsulei Italice şi al Peninsulei Balcanice”, se precizează într-un comunicat al ANM.

Potrivit meteorologilor, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, începând de joi, în vestul, centrul şi nordul ţării, apoi, pe arii restrânse şi în rest.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole