Meteo: România se îneacă în ploi! E Cod roșu!

Vremea continuă să le dea bătăi de cap fermierilor, aflați în pragul recoltărilor la rapiță și orz. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineață mai multe avertizări Cod roșu, Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, cu acumulări însemnate de apă pe arii extinse din țară (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Astfel, pentru intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 17 iunie, ora 12:00, este valabilă o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, vijelii și grindină, în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, aici cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, de peste 30-40 l/mp.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă valabilă în intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 17 iunie, ora 12:00, în jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, de peste 50 l/mp.

De asemenea, în intervalul 16 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 12:00, este în vigoare o avertizare meteo Cod roșu de ploi torențiale ce vizează județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara. Aici, în intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 50-70 l/mp și, izolat, vor depăși 80 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole