Meteo: România, bătută de VISCOL, NINSORI și PLOI ÎNGHEȚATE!

Meteorologii avertizează că, începând de vineri, vor exista intensificări puternice ale vântului la rafală în mare parte din țară, zonele de munte fiind cele mai afectate. Duminică, 30 ianuarie, se anunță viscol deosebit de puternic la munte.

Conform meteorarar.ro, vineri, 28 ianuarie, vântul va prezenta intensificări la rafală în mare parte a țării, de până la 40-50km/h, mai puțin Muntenia și sudul Moldovei, unde intensificările vor fi doar locale.

În zonele de munte și local în celelalte regiuni vântul va atinge viteze de până la 65km/h și izolat până la 75km/h, iar pe creste se vor înregistra viteze de până la 90km/h.

Vineri sunt așteptate ninsori în vestul, centrul, nordul țării, precum și în Carpații Meridionali și Occidentali. În zonele de munte, zăpada va fi viscolită.

Pentru sâmbătă, 29 ianuarie, meteorologii prognozează intensificări ale vântului de până la 40-50km/h în sud-vestul, centrul și estul țării. În nord-estul țării vântul va sulfa cu până la 65km/h.

Ninsori sunt așteptate în Carpații Meridionali și local în Transilvania. În sud-est sunt posibile ploi înghețate.

Duminică, 30 ianuarie, se anunță a fi ziua cea mai turbulentă, conform prognozei meteorologice.

Vântul va avea intensificări puternice în toată țara, de până la 40-75km/h. Vânt deosebit de puternic, ce va viscoli zăpada, este așteptat în Carpații Meridionali și Orientali, unde va ajunge la viteze de până la 90-105km/h, iar pe creste până la 118km/h.

Duminică sunt așteptate ninsori în majoritatea regiunilor, cu excepția sudului, unde sunt posibile ploi izolate și chiar ploaie înghețată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole