Meteo – raport oficial: Cât de aspră este iarna asta

Administrația Națonală de Meteorologie (ANM) a publicat luni un raport oficial privind asprimea iernii până în momentul de față.

Asprimea iernii reprezintă indicele de evaluare a condițiilor de iernare la speciile de toamnă în perioada decembrie-februarie, respectiv cuantumul temperaturilor minime ale negative ale aerului situate sub pragurile biologice de rezistență ale culturilor de câmp (orz, , grâu de toamnă, rapiță) și ale speciilor pomicole, exprimate în ΣΤmin ≤ -10°C/„unități de ger”.

Potrivit analizelor făcute de Laboratorul de agrometeolrologie al ANM în perioada 1 decembrie 2023-21 ianuarie 2024, în Dobrogea, Banat, Crișana și Maramureș, precum și în cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei și a Olteniei și, local, în estul, vestul, nordul și sudul Moldovei, se înregistrează o iarnă bândă (0-10 „unități de ger”).

Local, în nordul, estul, sudul și centrul Moldovei, estul, sud-estul și sudul Transilvaniei, mord-vestul și nordul Olteniei, se constată caracterul de iarnă normală (11-30 „unități de ger”), în timp ce, izolat, în estul Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei, așa cum se observă și în figura de mai jos, se observă caracterul de iarnă aspră (31-44 „unități de ger”).

meteo
Sursa: ANM

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole