Meteo: Primăvara aduce ger tăios și vânt puternic!

Fenomenele meteorologice din această primăvară aduc mari bătăi de cap fermierilor! De parcă nu era de ajuns seceta pedologică extinsă deja la nivelul întregii țări, iată că urmează câteva zile cu ger tăios și intensificări ale vântului, care vor pune în pericol culturile.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru vreme deosebit de rece, valabilă, în intervalul 9-12 martie.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

De asemenea, vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală de 45-55 km/h, amplificând senzația de frig.

Totodată, mai sunt așteptate ninsori slabe în sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole