Meteo: Potop cu furtuni și grindină, până luni!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineață mai multe avertizări Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, valabile până luni dimineața în aproape toate zone țării.

Astfel, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în sudul, sud-estul și centrul țării în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10, și o a altă avertizare Cod galben ce vizează aceleași fenomene local în nord (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț), în intervalul 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10.

Potrivit meteorologilor, până luni dimineață vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai), local, și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.meteo

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente ce vizează 13 județe (vezi harta) în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. Conform acesteia, În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50-90 l/mp. Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75-90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Sursa harta: ANM

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole