Meteo – Ploi torențiale, vijelii și grindină în aproape toată țara!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți noi avertizări Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente.

Astfel, în intervalul 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00, este valabilă o avertizare Cod galben potrivit căreia ne vom confrunta cu perioade de instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării (vezi Harta 1). Vor fi averse puternice, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

meteo
Harta 1 (Sursa: ANM)

Meteorologii au emis, de asemenea, o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în intervalul 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00. Astfel, în nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu ploi torențiale ce vor afecta 14 județe: Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna și Vrancea. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60-80 l/mp.

Tot marți, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare Cod galben de disconfort termic ridicat valabilă în 9 județe din sud-estul țării (vezi Harta 2), unde, marți și miercuri (23 și 24 august), indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, local va fi caniculă, iar temperaturile maxime se vor situa între 32°C și 36°C, în timp ce minimele nu vor coborî sub 19-21°C.

meteo
Harta 2 (Sursa: ANM)

Meteorologii mai notează că în a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole