Meteo – Ploi torențiale, însoțite de vijelii și grindină, până joi seară!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat marți dimineață o informare potrivit căreia în intervalul 28 mai, ora 10:00 – 30 mai, ora 20:00, aria ploilor va fi în extindere treptată și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/mp și, pe alocuri, de peste 40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis marți și o avertizare meteo Cod galben de cantități de apă însemnate, valabilă în intervalul 28 mai, ora 16:00 – 29 mai, ora 16:00, în 17 județe (vezi harta).

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali vor fi ploi cu caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și, pe alocuri, de peste 40-50 l/mp.

Sursa:ANM

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole